Bělení zubů

Bělení zubů má různé podoby. Bělení které znáte z reklam v televizi nebo z reklam kosmetických salónů je založeno na abrazi a  odstraňuje pouze pigmentace z povrchu zubů. Typickým příkladem jsou „whitening“ zubní pasty. Takový typ bělení je vhodný pro kuřáky nebo pro milovníky čaje a kávy. Odstraňuje pigmentace, vlastní barvu zubu však nemění.

img_About-ABP8D39.jpg

Pouze bělení s obsahem sloučenin peroxidu vodíku má schopnost nejen odstranit pigmentace, ale také zesvětlil vlastní barvu zubu. Tyto produkty s vyšším obsahem peroxidu nejsou volně prodejné, patří do rukou pouze lékařům a dentálním hygienistkám, kteří individuálně posuzují vhodnost, bezpečnost a způsob provedení u konkrétního pacienta.

Profesionální bělení je metoda k zubům a dásním zcela šetrná, bez dlouhodobých nežádoucích účinků. Mezi krátkodobé nežádoucí účinky může patřit přechodná citlivost zubů (v řádu hodin až dní). Upřednostňujeme bělení domácí před bělením ordinačním, u složitějších případů používáme bělení kombinované. Podle otisku vašich zubů zhotovíme fóliové nosiče, do kterých si sami dáváte bělící gel a bělíte přes noc. Takové bělení působí několik hodin a několik nocí po sobě a nedá se účinností srovnávat s krátkým bělením dělaným na zubním křesle. Před bělením je vhodné absolvovat zubní vyšetření k vyloučení přítomnosti kazů.

Nadstandartní péče

Poskytujeme veškerou zubní péči

Moderní a bezbolestné vyšetření

Spolupracujeme se specialisty v oboru